Hírlevél
Kérdése van?

SEGÍTHETEK?

Hívjon, vagy írjon üzenetet!

Fórián József

Fórián József

 

06 30 9281 378

info@komfortplus.hu

AJÁNDÉK klímavásárlás esetén!

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
9
8
2
3
5
Blog
2021.02.22 13:27

Klíma karbantartás Nálunk, a Rivil klímánál..

Klíma tisztítása a Rivil Klíma Kft.-nél:

                           -alapos takarítás a saját tervezésű klímatisztító berendezésünkkel;

                           -ózongenerátoros fertőtlenítésre is van lehetőség;

                           -tisztán, precízen és;

                           -kedvező áron dolgozunk.. 

 

Miért kell tisztítani a légkondicionálót ?

A klímaberendezés hasonlóan a többi háztartási géphez bizonyos időközönként karbantartást igényel. Zavartalan működéséhez és a lakótér belső higiéniájának fenntartásához elengedhetetlen a rendszeres klímatisztítás.

A légkondicionálók  kiváló tenyésztési alapok lehetnek az allergének (penészgombák, élesztők) és baktériumok számára. A por lerakódik a hűtőbordákra, majd nedves lesz, mivel a légkondicionálók kondenzálják a vizet a levegőből. A nedves por nagyon jó táptalaj a penészgombák és baktériumok növekedéséhez. 

Milyen betegségeket okozhatnak?:

1. Legionellózis: ezt a betegséget egy baktérium okozza, amely a vízben található. A klímák a baktériummal fertőzött vizet porlasztva juttathatják a szobák levegőjébe. A betegség hirtelen jelentkező magas lázzal, izomfájdalommal, influenzaszerű tünetekkel jelentkezik. Fő tünete pedig a tüdőgyulladás. A betegség igen veszélyes az idősekre, azokra, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, illetve a csökkent védekező-képességgel rendelkező emberekre.

2. Pontiac-láz: a legionáris betegség enyhébb változata a Pontiac-láz, amely esetén közepesen erős influenzaszerű tünetek jelentkeznek. A betegség során nincs tüdőérintettésg. Ez a betegség az előzővel ellentétben könnyen gyógyítható.

3. Aspergillózis: a nedves közeg kiváló táptalajt jelent a különböző gombák számára, amelyek közül igen veszélyes az Aspergillus gomba. A gomba elsősorban a tüdőben telepedik meg, ahol napokon belül elszaporodik, és végzetes szövetkárosodást okozhat. Tünetei a nehézlégzés, mellkasi fájdalom, véres köpet. Az arc és orrüregben gócok alakulhatnak ki, amelyek szintén nagy fájdalommal járnak.

Gyakori probléma, hogy a klíma levegőjét nem a kinti hőmérséklethez képest a megfelelő 4-6 fokkal állítják kevesebbre, hanem sokkal alacsonyabbra, a kinti levegőhöz képest akár-15 fokkal!  Ez a nagy hőmérséklet különbség megviseli a szervezetet és megfázáshoz vezet. 

A túl hideg levegő az ízületeket is károsítja!

 

A megfelelően működő klíma, amelyet szakember rendszeresen ellenőriz és tisztán tart, nem okoz semmilyen egészségügyi problémát. Sőt, a beépített szűrőberendezésnek köszönhetően még szűri is a levegőt és tiszta, allergén mentes levegőt juttat otthonunkba. 

A másik ok amiért a klímatisztítás fontos, az maga a készülék zavartalan és hatékony működése. A nem megfelelő működés a hűtő-, fűtőteljesítmény csökkenésében és a magasabb áramfogyasztásban nyilvánul meg.