Hírlevél
Kérdése van?

SEGÍTHETEK?

Hívjon, vagy írjon üzenetet!

Fórián József

Fórián József

 

06 30 9281 378

info@komfortplus.hu

AJÁNDÉK klímavásárlás esetén!

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
9
8
2
2
9
Blog
2021.02.25 11:51

Riasztók fontossága napjainkban

RIASZTÓK NAPJAINKBAN

  Egyre fontosabb tényezővé válik mindenki számára, hogy biztonságban legyen! Ezért ingatlanunk, családunk és értékeink megóvására elengedhetetlen egy jól működő biztonsági rendszer!

Ma már a gyártók egyre szélesebb körben nyújtanak alternatívákat a felhasználók részére! Már arra is lehetőség van, hogy a frissen felújított ingatlanunkba rádiós, vezeték nélküli rendszert építtessünk ki, így a belső környezet összképét nem rontja a falon futó vezeték, vagy kábelcsatorna. Lehetőség van arra is, hogy az ingatlanba történő behatolás előtt értesítsen minket a rendszer, amit a kültéri mozgásérzékelőkkel, vagy infra sorompókkal lehet megoldani. De a kültéri védelem megléte még nem elegendő, ugyanilyen ha nem sokkal fontosabb a beltéri védelem kiépítése is.

Az, hogy hol vásároljuk meg a lakásriasztót jellemzően függ attól is, hogy melyik típust választjuk és mekkora az az összeg, amit beruházunk a védelmünk kialakítására. Itt is fontos szabály, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb rendszer az amire szükségünk lesz. Amit mindenképp figyelembe kell venni, hogy csak olyan lakásriasztót válasszunk, mely a megfelelő minősítésekkel rendelkezik és hosszú távú kihasználhatóságot nyújt. Senkinek nincs szüksége egy olyan riasztóra, mely csak látványában nyújt védelmet, de egy esetleges behatolás esetén nem látja el a funkciójának megfelelő feladatot.

Nem szükséges minden egyes helyiséget és nyílászárót ellátni védelemmel, ezért is érdemes szakemberek tanácsát és segítségét kérni már a tervezés időszakában. Hiszen vannak olyan területek, amiknek a közvetlen védelmét nem kell érzékelővel ellátni, így jelentős pénzösszeget spórolhatunk meg. A kiépítésnél is fontos szempont kell, hogy legyen a szakember megválasztása, hiszen nem csak addig van szükségünk a szerelőre, míg elvégzi a kiépítést, hanem a meghibásodások alkalmával is kéznél kell, hogy legyen valaki, aki a javításokat elvégzi. Nem beszélve a garanciális hibákról és az esetleges felelősségvállalásról.

A riasztórendszerek akkor a leghatékonyabbak, ha össze vannak kötve egy távfelügyeleti állomással, így a beérkező riasztás esetén a központ felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, majd a megfelelő egységeket vezényli a helyszínre.

Milyen riasztók közül választhatunk?

A számkódos riasztókészlet segítségével nem kell aggódni az illetéktelen behatolók miatt, rögtön jelezni fog.

Az infra riasztókészlet további különleges funkciókkal rendelkezik, mint az állítható késleltetési és riasztási idő, egyedi biztonsági kód beállítása (maximum 6 karakter), riasztásmemória, kikapcsolható hangjelzés. Sőt, a hatósugárban érzékelt mozgás esetén a készülék nem csak jelezni fog, hanem telefonhívást is végrehajt.

A vezeték nélüli nyitásérzékelők a riasztórendszer bővítéséhez alkalmazhatók, önállóan nem használhatók. A riasztás ajtó vagy ablak nyitására aktiválódik. A riasztórendszerre korlátlan számban rácsatlakoztatható a nyitásérzékelő. A jelzés hangereje igen nagy, így a szomszédok számára is hallható, ha valaki megpróbál behatolni lakásába.

 További fontos segítőink is léteznek. Ilyen a pánikgomb, ami az érzékelők helyett ránk bízza a veszélyhelyzet észlelését, és indítja be a riasztást, vagy értesíti a távfelügyeleti központot. Ehhez hasonló az orvosi segítségkérő funkció, amely főleg idős emberek, vagy krónikus beteg számára lehet alkalmas arra, hogy egy gombnyomással riassza a megfelelő személyt, távfelügyeleti szolgáltatás megléte esetén a diszpécsert, aki hívhatja a megadott személyeket, akik segíteni tudnak: ápolót, vagy orvost. 

A külső védelmet kiegészíthetjük ledes mozgásérzékelővel, de vásárolhatunk külön vezeték nélküli kamerát, szirénát és távirányítót is.

Látszik tehát, hogy számos lehetőség áll rendelkezésünkre, érdemes ezekről megfelelően tájékozódni, akár egyénileg, majd azt követően egy szakértő segítségével, akivel az Ön igényeihez és lehetőségeihez, valamint az ingatlan adottságaihoz alakítva lehet meghatározni a riasztórendszer tulajdonságait.

 Melyiket válasszam?

A Magyarországon az egyik leggyakrabban telepített riasztómárka a Paradox. A szakemberek megbízhatóságuk, jó ár/érték arányuk, széles termékkínálatuk, és a kiváló magyarországi szervíz háttér és garancia miatt ajánlják.

 Minden PARADOX riasztó rendszer MABISZ és CE minősítéssel rendelkezik, így a lakások és a vállalkozások legmagasabb biztonsági követelményeinek is megfelelnek. Továbbá a PARADOX riasztó rendszer rendelkezik kommunikátor kimenettel, ezáltal könnyedén csatlakoztatható távfelügyeletre is.

A PARADOX riasztó rendszer kezelése egyszerű, alig néhány perc alatt megtanulható és akár távirányítással ki ill. bekapcsolható.

A PARADOX riasztó rendszer lehetővé teszi a csak néhány érzékelőt igénylő kislakások olcsó védelmét, de könnyedén valósítható meg nagyobb ingatlanok, vállalkozások, közintézmények és más, professzionális riasztó rendszer kialakítását igénylő objektumok védelme is.

Nem szükséges feltétlenül kábelezni. A PARADOX riasztó rendszer nem csak vezetékes, hanem vezeték nélküli érzékelőkkel is kiépíthető. Így a PARADOX riasztó rendszerrel a kábelhálózat kiépítésének elmaradása esetén is megvalósítható a védelem.

Nem kell választani a háziállat és a biztonság között. A PARADOX riasztó rendszer digitális jelfeldolgozáson alapuló kisállat védett mozgásérzékelői lehetővé teszik akár a 40kg-os háziállat tartását is a védett területen.

A PARADOX riasztó rendszer megbízhatóan és vakriasztás mentesen működik. Érzékel és regisztrál mindent eseményt. A védett területre történő behatolást, az ajtók vagy ablakok nyitását, az üvegtörést, a tűz keletkezését, de még a behatoló mozgási útvonalát is.

PARADOX riasztó rendszerek magas műszaki színvonalát a 2 év teljes körű garancia, valamint a mozgásérzékelőkre 3 év garancia is mutatja.

 Riasztó rendszer és  lakásbiztosítás: 

  A riasztórendszerekkel kapcsolatban a legfontosabb tényező, hogy milyen típusú és mennyi érzékelővel rendelkezik, valamint, hogy ezek az érzékelők milyen módon vannak kapcsolatban a riasztóközponttal. Továbbá nem mindegy az sem, hogy a riasztórendszer megfelel –e a Magyar Biztosítók Szövetsége, vagyis a MABISZ előírásainak. Amennyiben megfelel, úgy biztosak lehetünk abban, hogy a biztosítói elbírálás kedvező lesz a számunkra, betörés esetén gyorsabb ügyintézésre és kártérítésre számíthatunk. Az sem egy utolsó szempont, hogy vannak biztosító társaságok, akik kedvezményesebb havi díjat kalkulálnak, vagy magasabb értékű ingóságot vesznek fel, ha van riasztórendszerünk. Bizonyos értékeknél kötelező a riasztórendszer!