Hírlevél
Kérdése van?

SEGÍTHETEK?

Hívjon, vagy írjon üzenetet!

Fórián József

Fórián József

 

06 30 9281 378

info@komfortplus.hu

AJÁNDÉK klímavásárlás esetén!

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
9
8
2
3
5
Blog
2021.02.25 14:42

A kamera ma már nem számít luxusnak

 IP vagy AHD? 

KAMERA RENDSZEREK

Az elektronikus védelem egyik legmodernebb formáját jelenti a kamerás megfigyelőrendszerek kialakítása. A személy és vagyonvédelem nem csak riasztórendszerek által valósítható meg, hanem már ehhez kapcsolódva igen jelentős szerepet játszik a megelőzésben és a bizonyítási eljárásoknál a 24 órás megfigyelés és képrögzítés lehetősége.

Ma már igen jelentős szerepet játszanak a kamerás megfigyelőrendszerek a hétköznapi bűnelkövetések során. Egyrészt visszatartó erejük van, másrészt nagyban hozzájárulnak a bűnelkövető azonosításában. Azokon a helyeken, ahol megfigyelőrendszerek kerültek kiépítésre nagymértékben csökkentek a bűnelkövetések száma. Már nem csak ipari területeken, kereskedelmi egységekben, pénzintézetekben találhatóak, hanem egyre nagyobb számban kerülnek kiépítésre magán ingatlanoknál is. Az elmúlt évek folyamán jelentősen csökkent a kiépítési költségük, ellenben technológiailag komoly fejlődésen estek át.

 

Stabilitás, biztonság, kis energiafogyasztás. Ez a három jelző mutatja meg leginkább, mennyire praktikus, kényelmes megoldást nyújt a megfigyelő kamera. A kamera rendszer a technológiai innovációnak hála mind szélesebb spektrumon képes szolgálni a biztonságtechnikát. A fényerő, felbontás, hang, és fényérzékenység olyan finomhangolttá teszik a megfigyelő kamera rendszereket, melyeknek köszönhetően maximálisan képesek ellátni funkcióikat. A kamera rendszer már nem csak a kiváltságosok felszerelése. A megfigyelő kamera olcsón elérhető az ön számára is úgy, hogy közben minőségi berendezéssel válik gazdagabbá.

 

A speciálisan kialakított kamera a legtöbb esetben félgömb alakú házban helyezkedik el. Ennek több előnye is ismeretes. Egyrészt a ház alakja miatt a megfigyelő kamera könnyedén, észrevétlenül belesimul a környezetébe, mintegy álcázva önmagát. Másrészt a sötétített üveg praktikuma miatt nem lehet kikövetkeztetni, hogy a kamera rendszer éppen melyik területet tartja lencséje fókuszában. A megfigyelő kamera tehát tökéletesen ötvözi a rejtettséget, a kiszámíthatatlanságot, és az elrettentő erőt, ami a biztonsága szempontjából verhetetlen hármast jelent!

A mini méretű kamera rendszerek sem elérhetetlenek többé. Ezek a típusok akkor jelentenek az ön számára előnyös választást, ha olyan területet kívánna behálózni, melyen helyhiány miatt nagyobb rendszerek kialakítása esélytelen. Akkor is a mini berendezések élveznek prioritást, ha a megfigyelés elsősorban távolibb objektumokra irányul. Az objektív a megfigyelő kamera leglényegesebb kiegészítő alkatrésze. A legoptimálisabb objektív kiválasztásával meghatározhatja, hogy a kamera mekkora területet figyeljen, s hogy a rendszer által közvetített kép milyen minőségű legyen az élesség, és a fényviszonyok szempontjából. A fenti opciókból látszik, hogy más, és más megfigyelő kamera alkalmazandó a különböző tulajdonságú területeken. Egy zárt parkolóban, vagy egy erőteljes napsugárzásnak kitett területen különböző objektívek fognak hatékonyabb szolgálatot tenni. A változatlan, állandó fényviszonyokkal rendelkező területek megfigyelésére fix objektívek is beszerelhetőek, melyek olcsó lehetőséget kínálnak a megfigyelő kamerák piacán.

Megkülönböztetünk IP és AHD rendszerű kamerákat!

Mi a különbség az IP kamera és az analóg kamera között?

Legfőbb különbség a HD IP kamera rendszer és az analóg megfigyelő rendszerek között a képminőségben jelentkezik. Az IP megapixel nagyfelbontású kamera, amely képes az igazán tiszta arcfelismerésre, analógrendszernél inkább alakfelismerésről tudunk beszélni. Mivel nagyobb a felbontása az IP kamerának, mint az analógnak, ezért több képi információt tudunk kinyerni belőle.